Hamarosan elkészül a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban az új intenzív osztály, befejeződik a szülészet-nőgyógyászat fejlesztése, valamint a gyógytorna is új helyet kap. Az Európai Unió és az Európai Szociális Alap támogatásával megvalósuló 2,8 milliárd forintos beruházás részeként már megérkezett 550 millió forint értékű kórházi eszköz, berendezés - tájékoztatta a kórház az MTI-t.

    Lengyel János orvosigazgató arról adott tájékoztatást, hogy létszámbővítésre is lehetősége nyílik a kórháznak. Hét orvossal előszerződést kötöttek, ők ősszel kezdenek dolgozni, egy belgyógyász szakorvos pedig várhatóan napokon belül munkába áll.
    A kórház közleménye szerint a tervek szerint november végére befejeződő, az Új Széchenyi Terv keretében folyó beruházás részeként már az elmúlt évben korszerűsítették a radiológiát, és elkészült az egynapos sebészet.
    A térség országgyűlési képviselője, Lukács László (Fidesz) fontosnak nevezte, hogy az év végére jobb körülmények és korszerűbb eszközök segítik a kórház ellátási körzetéhez tartozó több mint százezer beteg gyógyítását.