Lapos láb , lúdtalp harántsüllyedés és mi a különbség? A gyógytornász válaszol

Gyógytornász blogjából megtudhatjuk, hogy  a lúdtalp nem ugyanaz mint a lapos láb és harántsüllyedés , a lúdtalp közötti különbség. A kettő tünet gyakran együtt jelentkezik ezért keverik. Következménye lehet az öregujjnál kialakuló bütyök. Megelőzése érdekében kerüljük a túlterhelést, de hogyan?

0 Tovább

gyógyszerek és kezélés rákbetegek gyógyítása

   Egészségügy-gyógyszerek
Hétfőn folytatódnak Zalaegerszegen a felfüggesztett kemoterápiás kezelések

  Hétfőn folytatódhat a rákbetegek gyógyítása a Zala Megyei Kórházban, miután egyedi importengedéllyel, Európán kívülről megérkezik az a gyógyszerkészítmény, amelynek a hiánya miatt egész hétre fel kellett függeszteni a kemoterápiás kezeléseket - közölte a zalaegerszegi intézmény onkológiai osztályának főorvosa szerdán az MTI érdeklődésére.

    Ruzsa Ágnes elmondta: 25-30 Zala megyei betegről van szó, ők hétfő óta nem részesülnek kemoterápiás kezelésben, de az egyhetes csúszás miatt szakmai szempontból nem éri kár őket.
    Hozzátette, hogy október végétől akadozott az ellátás, ezért akkor a kórház főgyógyszerésze beszerezte azt a mennyiséget, amely a forgalmazókon keresztül elérhető volt. Mostanra azonban végleg kifogyott a készlet, ezért egyedi importengedélyt kértek, hogy Európán kívüli forrásból be tudják szerezni a készítményt; a gyógyszer péntekre érkezik meg Zalaegerszegre.
    A főorvos közlése szerint azt az információt kapták, hogy szeptemberben derült ki, a gyártóknál nincs elég alapanyag, ennek okát azonban nem ismerik. Mint mondta, a kórház számára csak októberben derült ki, hogy gondot okoz a készítmény beszerzése.
    A gyógyszerhiány miatt hazaküldött betegek esetéről a Zalai Hírlap számolt be szerdai számában. A lap írása szerint az 5-fluor-uracil nevű készítmény nagyon sokféle kemoterápiás gyógyszer fontos alkotóeleme, s az európai alapanyaghiány miatt az ellátási gond a szombathelyi, a veszprémi és a kaposvári kórház, továbbá más intézmények onkológiai osztályait is érinti.
    Ruzsa Ágnes az újságnak elmondta: az alapvető gyógyszer a vastagbél-, a mell- és a fej-nyaki daganatok kezeléséhez szükséges. A daganatos betegek kemoterápiájában két hétig különösebb következmények nélkül csúsztatható a kezelés, ennél hosszabb halasztás azonban már egészségkárosodáshoz vezethet - olvasható a napilapban.
    Az MTI megkeresésére a kórház főorvosa elmondta: ezen a héten már csak néhány beteg maradt az onkológiai osztályon, olyanok, akiknek nincs szükségük erre a készítményre.
    Az 5-fluor-uracil nevű gyógyszer nem számít drágának, mindössze 500-600 forintos készítmény, a beszerzése most importból sem kerül sokkal több pénzbe. A kórháznak azonban nagyobb mennyiségre van szüksége, a kezelésekre több százezer milligrammnyi adagot kell behozatniuk - mondta el a főorvos. MTI hírforrás

0 Tovább

Gyógytorna - a gyógytornász válaszol

Az én gyógytornám: Hollós Barna gyógytornász cikkei, elérhetőségei. Gyógytornász szakrendelés Budapesten. Kérdezz Te is a gyógytornásztól a fórumban, vagy személyes probléma esetén emailben. Láb és gerincproblémák statikai eltérésének kezelése, alkati sajátosságokból adódó panaszok kezelése, mozgásszervi szűrés és sérülések rehabilitációja. 

0 Tovább

Izomgörcs, izomgörcsök vádliban térdhajlító izmokban karokban - mi az oka és az izomgörcs kezelése

Izomgörcs a vádlibanAz izomgörcs kezelésére először a magnézium jut eszünkbe, hisz nap mint nap ezt látjuk a tv-ben és a gyógyszergyártók hírdetéseiben. Tény , hogy az ásványianyagok hiánya, de méginkáb az ionháztartás hirtelen felborulásának egyik következménye az izomgörcs, de jó tisztában lennünk azzal is, hogy számos oka van még ennek és nem csak a tabletta bevételével kerülhetjük el az izmokban kialakuló görcsöt.

0 Tovább

Gyógytorna szakrendelés Budapesten

Mozgásszervi panaszokkal a gyógytornászhoz fordulhatunk.
Budapesti gyógytornász szakrendelés a Klinikáknál. Prevenció, panaszok kezelése az alkati sajátosságnak megfelelően. Láb és gerinc statikai problémáinak kezelése.

0 Tovább

gyógytornász és gyógytorna

blogavatar

gyógytorna és gyógytornászok

Utolsó kommentek