Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gyógyturizmus növekedése Hajdúszoboszlón

at százalékkal nőtt a vendégek és a vendégéjszakák száma Hajdúszoboszlón január-szeptemberben az elmúlt év azonos időszakához képest; az orosz turisták száma megháromszorozódott - közölte az észak-alföldi termál- és gyógyturizmusban érintettek érdekvédelmi szervezete.

    Az év első kilenc hónapjában 125 ezer vendég csaknem 470 ezer vendégéjszakát töltött el a fürdővárosban, háromnegyedük belföldi turista volt. Külföldről a legtöbben - 11 ezren - Romániából érkeztek.     Hajdúszoboszlón a legtöbb időt a németek töltik, átlagosan csaknem 12 éjszakát, őket a román és a lengyel vendégek követik.     A szlovák és cseh látogatók száma 30, az ukránoké 60 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, miközben az orosz turisták száma háromszorosára emelkedett. A növekedésben közrejátszott, hogy az idén első alkalommal indult közvetlen légi járat Debrecen és Moszkva között.     Sápi Tamás, az Airport-Debrecen Kft. ügyvezetője tájékoztatása szerint az orosz fővárosból érkezők száma idén meghaladta a hétszázat. (MTI)

0 Tovább

Újabb nyíregyházi fürdő kapta meg a gyógy minősítést

Újabb nyíregyházi intézmény, a Júlia-fürdő kapta meg a gyógyfürdő minősítést, ezzel négyre bővült a számuk a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen - jelentette be Podlovics Roland, a helyi, százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón a nyírségi nagyvárosban.

    Ismertette: a városközpontban található Júlia-gyógyfürdő termálvize nátrium-kloridos hidrokarbonátos, jódos és brómos, így az orvosi vizsgálatok alapján ízületi, reumatikus, mozgásszervi, bőr és nőgyógyászati betegségek kezelésére, valamint sebészeti beavatkozások után rehabilitációra egyaránt alkalmas.
    A napi 200 beteget fogadni képes fürdőt a gyógyfürdői cím elnyerése előtt, a nyáron újították fel, 45 millió forintos költséggel.
    Podlovics Roland emlékeztetett arra, hogy a városhoz tartozó Sóstógyógyfürdőn lévő Parkfürdő, Fürdőház és Élményfürdő elnevezésű létesítmények júniusban kapták meg a gyógyfürdő cím használatának jogát az Országos Tisztiorvosi Hivataltól (OTH).
    A Júlia-gyógyfürdővel együtt így már négy helyen tudják fogadni a betegeket kezelésre, akik szakorvosi felügyelet mellett vehetik igénybe a felírt termálvíz-kúrát, s a kiegészítő szakszolgáltatásokat.
    A vezérigazgató megjegyezte, hogy Magyarországon jelenleg 25 gyógyfürdő működik, hét Budapesten, négy Nyíregyházán, egy-egy pedig 14 további vidéki településen.
    Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) Nyíregyháza polgármestere megerősítette, hogy a város önkormányzata kezdeményezte a település gyógyhellyé nyilvánítását. Amennyiben 2013-ban megkapják ezt a címet, akkor a szabolcsi megyeszékhely lesz a tizennegyedik gyógyhely címmel rendelkező település az országban, ami az egészség-turizmus fejlesztése szempontjából fontos lenne - tette hozzá.
    A nyíregyházi önkormányzat már egy elfogadott, 2,1 milliárd forintot meghaladó fejlesztési programmal is rendelkezik Sóstógyógyfürdőn. A 100 százalékban európai uniós forrásból, 2015-ig megvalósuló beruházással az üdülőhely turisztikai szolgáltatásait fejlesztik majd. Bővítik a gyógyászati kezelőhelyeket, az idegenforgalmi infrastruktúrát, sport- és rendezvényközpontot építenek, fejlesztik az üdülőterületen lévő múzeumfalut és állatparkot, illetve sétányokat, parkokat alakítanak ki.
    Podlovics Roland hangsúlyozta: a gyógyfürdői címek érezhetően, 40-50 százalékkal növelték az idegenforgalmat a nyári szezonban Sóstógyógyfürdőn, ahol augusztus végéig 300 ezer vendég fordult meg. A cég bevétele a tavalyi 270 millió forintos forgalomról, 375 millió forintra nőtt az idényben. (MTI)

0 Tovább

A gyógytornász válaszol - kérdések és válaszok a gyógytornával kapcsolatban

Gyógytornász fórum a gyógytornáról , megelőzésről és betegségek kezelésével kapcsolatban. Kérdezz a fórumban: gyógytorna fórum.

0 Tovább

Mezítláb: az ötujjas edzőcipőt tartják az idei nyárdivatslágerének Nagy-Britanniában

A lábtyűcipőt - amelyben az öt ujjnak külön kis "zsákutcája" van - hollywoodi sztárok indították világhódító útjára. Többek közt Kate Hudson és Scarlett Johansson színésznők viselik, nemcsak kényelmesnek mondják, hanem szemrevalónak is. Az ellentábor szerint ugyanakkor olyan ronda, mintha túlméretezett gumikesztyűt húzna valaki a lábára, amely így leginkább egy gorilláéra hasonlít.
    A brit cipőboltok hetente immár több száz párral adnak el a lábtyűcipőből, amely olasz találmány és megálmodói olyan atlétáknak szánták, akik mezítláb sportolnak. Ára 105 font - 36 ezer forint - London központjában. Ennek ellenére a cipő brit nagykereskedője arra számít, hogy az idén már 40 ezer pár kel el, kétszer annyi, mint tavaly - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

0 Tovább

Megnyílik a kutatók előtt a brit Biobank

egnyitják a kutatók előtt a UK Biobank elnevezésű, eddigi legátfogóbb brit egészségügyi tanulmány adatbázisát - adta hírül pénteken a BBC hírportálja (www.bbc.co.uk).

Mostanra már összesen mintegy 20 terrabyte mennyiségű, félmillió embertől összegyűjtött, bizalmasan kezelt adatot tárolnak a rendszerben, amely azzal a céllal indult, hogy a krónikus betegségek, így a szívbetegségek, a rák vagy a diabétesz megelőzését, diagnózisát és kezelését javíthassák.

0 Tovább

gyógytornász és gyógytorna

blogavatar

gyógytorna és gyógytornászok

Utolsó kommentek