Felújították a 23 éve működő gyermekrehabilitációs központot Debrecenben, a csaknem 300 millió forint európai uniós támogatásból elkészült beruházást szerdán sajtótájékoztató keretében adta át Papp László, Debrecen stratégiai fejlesztésekért felelős alpolgármestere és Lampé Zsolt, a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet főigazgatója.

    Papp László kifejtette: a központ az egyetemi klinikák, a Kenézy kórház és a városi egészségügyi szolgálat együttműködésének eredményeként több száz gyerek egész napos ellátásáról gondoskodik.
    A 200-as várólista arra készteti az intézményeket, hogy tovább fejlesszék a komplex ellátást biztosító rehabilitációs központot - tette hozzá az alpolgármester.
    Mintaértékűnek nevezték az önkormányzat és az egészségügyi intézmények együttműködését a gyermekrehabilitációs ellátás terén.
    Kiemelte, hogy a fogyatékos, vagy rendellenességgel született gyerekek rehabilitációja már a gyermekklinika koraszülött osztályán megkezdődik, majd a gyerekek ellátást a rehabilitációs központban folytatják, ahol 18 éves korig kezelik őket.
    Az intézmény komplex ellátást biztosít a gyógytornától a pszichológiai kezeléseken át a különféle speciális egészségügyi ellátásokig - tette hozzá.
    Ugyancsak pályázati forrásból ősszel megkezdődik a Kenézy-kórházban a felnőtt rehabilitációs osztály felújítása. A munkálatokra mintegy 600 millió forint támogatást nyertek - mondta Lampé Zsolt elmondta az MTI érdeklődésére.