A lakosság közel kétharmada támogatná a budapesti olimpiát

A magyar lakosság hatvan százaléka támogatná, ha Budapest megpályázná a nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésének jogát - derült ki a BOM a Magyar Sportért Alapítvány (BOM) megbízásából az Ipsos által egy hónapja elkészített, 1000 fős reprezentatív felmérésből.
A megkérdezettek 54 százaléka képesnek is tartja a fővárost arra, hogy 20 éven belül megrendezze a világ legnagyobb sporteseményét.
A Magyar Olimpia Bizottság (MOB) pénteki határozatában kezdeményezte, hogy a 2024-es olimpia megrendezésének lehetőségét vizsgálják meg a hazai döntéshozók és kerüljön felülvizsgálatra a hat évvel ezelőtt elkészült megvalósíthatósági tanulmány. A BOM szerint - teljes összhangban a MOB pénteki döntésével - elengedhetetlen, hogy konszenzus szülessen a kérdésben és már a pályázati szakaszban prioritás legyen, hogy Magyarország nemzetgazdasági szempontból is profitálhasson az esetleges rendezésből.

0 Tovább

A magyar férfi és női tornászválogatott

Utolsó edzésein vesz részt a magyar férfi és női tornászválogatott, amely szerdán utazik el Tokióba, a jövő pénteken kezdődő olimpiai kvalifikációs vb helyszínére.

    A hazai szövetség tájékoztatása szerint Kovács István, a férfiak vezetőedzője arról számolt be, hogy a világbajnok Berki Krisztián kisebb bokasérüléssel küszködik, ezért egyelőre a lólengés mellett a nyújtót és a gyűrűt gyakorolja, igaz, a leugrásokat ezeken a szereken is kihagyja, hogy teljesen felépülhessen a vb-re. A szakvezető mindehhez hozzátette, hogy Hídvégi Vid mind a hat szeren kiválóan dolgozik.
    "Nagyon várom a világbajnokságot, legszívesebben már bemutatnám a gyakorlatokat" - idézte a szövetség közleménye Berkit. "Jól vagyok és úgy vélem, jól felkészültem. Igaz, most a bokámmal van ez a kis probléma, bekötött lábbal tréningezem, de gyógytornászunk és gyúrónk minden edzésnél segít és egy akupunkt klinikára is járok, a szakvélemények szerint egy hét alatt biztosan helyrejövök."
    Kovács hétfőn (ma) ismét kihirdeti a vb-keretet, a hétvégi maribori Világkupán ugyanis Mihók Ádám és Tálas Bence is lehetőséget kapott rá, hogy utazó helyet harcoljon ki magának. Jelenleg Berki és Hídvégi mellett Rácz Attila, Vlacsil Attila, Babos Ádám, Vecsernyés Dávid és Kállai Zoltán tagja a férfiválogatottnak.
    A Divéky Luca, Böczögő Dorina, Austin Sheppard, Lónai Hajnalka, Gombás Laura, Tóth Renáta, Nagy Orsolya alkotta női vb-gárda tagjai már csak a gyakorlatok finomításán dolgoznak, Draskóczy Imre vezetőedző azt mondta, a kisebb sérülésekből felépült Böczögő és Sheppard is egyre jobb formába lendül.

0 Tovább

gyógytornász és gyógytorna

blogavatar

gyógytorna és gyógytornászok

Utolsó kommentek