Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bütyök és a láb a nagylábujj

Kalapácsujj műtét szükségessége: bütyök kalapácsujj.

A nagylábujj a abdukálódik: Hallux valgus – a bütyök a gyógytornász szemével.

0 Tovább

A nagy lábujj mozgása

Hallux limitus

lábujj gyakorlatA csökkent dorsálfelxió az I MTP ízületben. Normális járásmintához 60 fokos dorsalflexió szükséges. Praktikusan: ha a nagylábujj nem húzható hátra 60 fokban, akkor az optimális járás nem kivitelezhető.

A nagy lábujj szerepe mozgásnál járásnál és futásnál.

0 Tovább

Mezítláb: az ötujjas edzőcipőt tartják az idei nyárdivatslágerének Nagy-Britanniában

A lábtyűcipőt - amelyben az öt ujjnak külön kis "zsákutcája" van - hollywoodi sztárok indították világhódító útjára. Többek közt Kate Hudson és Scarlett Johansson színésznők viselik, nemcsak kényelmesnek mondják, hanem szemrevalónak is. Az ellentábor szerint ugyanakkor olyan ronda, mintha túlméretezett gumikesztyűt húzna valaki a lábára, amely így leginkább egy gorilláéra hasonlít.
    A brit cipőboltok hetente immár több száz párral adnak el a lábtyűcipőből, amely olasz találmány és megálmodói olyan atlétáknak szánták, akik mezítláb sportolnak. Ára 105 font - 36 ezer forint - London központjában. Ennek ellenére a cipő brit nagykereskedője arra számít, hogy az idén már 40 ezer pár kel el, kétszer annyi, mint tavaly - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

0 Tovább

Lapos láb , lúdtalp harántsüllyedés és mi a különbség? A gyógytornász válaszol

Gyógytornász blogjából megtudhatjuk, hogy  a lúdtalp nem ugyanaz mint a lapos láb és harántsüllyedés , a lúdtalp közötti különbség. A kettő tünet gyakran együtt jelentkezik ezért keverik. Következménye lehet az öregujjnál kialakuló bütyök. Megelőzése érdekében kerüljük a túlterhelést, de hogyan?

0 Tovább

Gyógytorna szakrendelés Budapesten

Mozgásszervi panaszokkal a gyógytornászhoz fordulhatunk.
Budapesti gyógytornász szakrendelés a Klinikáknál. Prevenció, panaszok kezelése az alkati sajátosságnak megfelelően. Láb és gerinc statikai problémáinak kezelése.

0 Tovább
«
12

gyógytornász és gyógytorna

blogavatar

gyógytorna és gyógytornászok

Utolsó kommentek